Сторінка 1 з 1

Ринок плодоовочевої продукції у травні 2021 року

Додано: 19 липня 2021, 10:24
ГУС у Херсонській області
18.06.2021

Ринок плодоовочевої продукції у травні 2021 року

Індекс споживчих цін (ІСЦ) у травні по області становив 101,4%, по Україні – 101,3%, з початку року – 106,9% (по Україні – 106,1%).
Першочерговим чинником збільшення індексу інфляції в звітному місяці було підвищення вартості продуктів харчування на 2,2%. Найбільше (на 15,8%) подорожчали фрукти, а саме: ківі – на 16,8%, лимони – на 5,9%, виноград – на 2,5%, яблука – на 0,8%. При цьому апельсини та банани стали дешевшими на 0,8% та 0,6% відповідно.
Вартість овочів зросла на 5,5% за рахунок подорожчання капусти білокачанної майже в 2 рази, буряка – на 40,5%, цибулі ріпчастої – на 38,5%, моркви – на 37,3%, картоплі – на 14,0%. Водночас огірки стали менше коштувати майже в 2 рази, помідори – на 13,2%, перець солодкий – на 0,2%.