- Добрий день! Телефон довіри?

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Прес-служба ДФІ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 778
З нами з: 03 січня 2012, 11:32

- Добрий день! Телефон довіри?

Повідомлення Прес-служба ДФІ »

«ТЕЛЕФОН ДОВІРИ» ДЕРЖФІНІНСПЕКЦІЇ
З метою протидії проявам корупції, запобігання,виявлення та усунення фінансових і майнових порушень чинного бюджетного законодавства, громадяни можуть зателефонувати на «телефон довіри» органів Державної фінансової інспекції в Херсонській області у місті Херсоні за номером (0552) 263628.
У 2012 році до Держфінінспекції в Херсонській області за «телефоном довіри» звернулось 27 осіб з питань можливих фінансових порушень, допущених підконтрольними установами. Такі повідомлення детально перевіряються.
До міжрайонної державної фінансової інспекції надійшло повідомлення по «телефону довіри про факти можливих порушень при заготівлі дров для бюджетних установ сільської ради по виданим сільською радою лісорубним квиткам. Дане питання перевірено в ході ревізії фінансово-господарської діяльності сільської ради, за результатами перевірки відомостей, одержаних по «телефону довіри» встановлено факти не оприбуткування запасів за обліком установи, які відсутні в наявності. Таким чином, виявлено нестачу 35,02 кубометрів дров на суму 2,8 тис. грн.
В іншому повідомленні йшлося про факти безоплатного використання землі по сільраді Чаплинського району. В ході ревізії зазначена інформація підтвердилася. Встановлено, що бюджетами всіх рівнів недоотримано коштів від оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населеного пункту, за укладеними договірами, на суму 28,7 тис. грн.
Функціонування "телефону довіри" державних фінансових інспекторів є незамінним та оперативним засобом аналізу відомостей про ризикові операції у фінансово-господарській діяльності Херсонщини. В інших випадках громадяни порушують питання стосовно правомірності нарахування соціальних виплат та грошового утримання, тимчасової затримки чи не виплати зарплати, з пенсійних питань, нарахування стипендій, неналежного обслуговування за допомогою банківських кредитних карток. Зрозуміло, всі абоненти одержують консультативну та іншу допомогу у вирішенні кожної поставленої проблеми.
Слід додати, що звернення, які не відносяться до повноважень органів Держфінінспекції, одразу ж пересилаються за належністю іншим контролюючим та правоохоронним органам. За звітний період за «телефоном довіри» до Державної фінансової інспекції в Херсонській області та її територіальних підрозділів, повідомлення про дії чи бездіяльність посадових осіб від громадян не надходили.
Всебічний оперативний розгляд звернень, забезпечення законних прав та інтересів громади – одне з пріоритетних завдань Держфінінспекції, яка працює на запобігання у подальшому фінансових та майнових зловживань.
З метою налагодження зворотного зв’язку з громадськістю, Державна фінансова інспекція в Херсонській області висвітлює номери «телефону довіри» у пресі із зазначенням основних норм положення про «телефон довіри» і роз’яснює громадянам мету його функціонування; надає фахові роз’яснення громадянам. Упродовж 2012 року територіальні підрозділи держфінінспекції оприлюднили оголошення про «телефони довіри» загалом 275 разів у газетах, мережі інтернет, на радіо і телебаченні.

Прес-служба Держфінінспекції в Херсонській області
Прес-служба ДФІ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 778
З нами з: 03 січня 2012, 11:32

Держфінінспекція повідомляє

Повідомлення Прес-служба ДФІ »

ТРЕТИНА МІЛЬЙОНА

У І півріччі 2013 року, після дзвінків, які надійшли за «телефоном довіри», факти порушень повністю чи частково підтверджено у 57,9% випадках. Загалом завдяки даним, отриманим завдяки «телефону довіри», виявлено фінінспекторами порушень при використанні коштів та майна майже на 300 тис. грн.

За наслідками розгляду телефонних повідомлень деякі з них направлено органам виконавчої влади, до компетенції яких належить вирішення окремих питань, порушених громадянами. Зокрема, поінформовано контролюючі та правоохоронні органи. Адже завдяки «телефону довіри» стало відомо територіальній держінспекції праці та прокуратурі Дніпровського району міста Херсону щодо заборгованості по зарплаті перед працівниками ДП Південний біотехнологічний центр. Також поінформовано прокуратуру Голопристанського району про підміну картин, що зберігалися в Пам’ятнянському сільському будинку культури Садівської сільради. А мешканці села Нижні Торгаї Нижньосірогозького району повідомили, що касир, приймаючи кошти від населення, як штрафи за полив городів, без наявності лічильників на воду, не давала квитанцій. Зазначену інформацію надано Нижньосірогозькій міжрайонній прокуратурі.
Прес-служба ДФІ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 778
З нами з: 03 січня 2012, 11:32

На контролі

Повідомлення Прес-служба ДФІ »

За дев’ять місяців 2013 року херсонські фінінспектори виявили порушень у сфері державних закупівель на 4,7 млн грн


У 2013 році розпорядниками бюджетних коштів придбано товарів та послуг з порушенням Закону України «Про здійснення державних закупівель» на суму 4,7 млн грн

Зокрема, комунальне підприємство «Гоприводоканал» без проведення закупівлі придбало паливно-мастильних матеріалів на суму 105,64 тис. грн.

Також Білозерським райвідділом освіти укладено договір по закупівлі путівок для дітей на суму 125,58 тис. грн без застосування конкурсних процедур.

Дитячим закладом санаторного типу «Таврія» придбано продукти харчування, фармацевтичні препарати і спожито електроенергії загалом на суму 542,36 тис. грн без застосування процедур закупівель, а Каланчацькою і Генічеською центральними райлікарнями - за нафтопродукти на загальну суму 761,38 тис. грн.

Дослідним господарством «Великі клини», без проведення торгів, витрачено коштів на суму понад 1,4 млн грн на придбання зернових культур, азотних добрив, продуктів нафтопереробки та електроенергії і закупівлю послуг з обробітку ґрунту.
Прес-служба ДФІ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 778
З нами з: 03 січня 2012, 11:32

Повідомлення Прес-служба ДФІ »

Держфінінспекція підтримує зв’язок з населенням Херсонщини через «телефон довіри»

Відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 10.04.2013 № 469, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 квітня 2013 р. за № 699/23231, затверджено Порядок функціонування телефону довіри у Державній фінансовій інспекції України та її територіальних органах.

Основні завдання функціонування «телефону довіри»: надання інформації щодо повноважень органів Держфінінспекції; забезпечення оперативного реагування на порушення чинного законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна підприємствами, установами та організаціями, підконтрольними Держфінінспекції; виявлення фактів можливих корупційних та інших неправомірних дій.

Інформація на "лінію довіри" надається анонімно, не може розглядатись як звернення громадян, відповідно до Закону України "Про звернення громадян", а тому її надання не обумовлює обов'язкової підготовки відповіді заявнику.

Надані громадянами повідомлення використовуватимуться виключно як додаткове джерело для прийняття рішень щодо необхідності проведення інспектування, а також при плануванні та здійсненні інших заходів, спрямованих на запобігання і протидію корупції у сферах державних закупівель, оренди і відчуження майна, при проведенні ремонтно-будівельних робіт тощо.
З метою протидії проявам корупції, запобігання, виявлення та усунення фінансових і майнових порушень чинного бюджетного законодавства, громадяни можуть зателефонувати на «телефон довіри» органів Держфінінспекції у місті Херсоні за номером (0552) 263628. Отже, щодня, крім вихідних і святкових днів, з 9 до 18 години (у п'ятницю до 16.45), можна повідомити про порушення законодавства та неправомірні дії посадових осіб щодо використання бюджетних коштів з порушенням кошторисів.
Прес-служба ДФІ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 778
З нами з: 03 січня 2012, 11:32

вирішуємо проблему

Повідомлення Прес-служба ДФІ »

Бюджетна сфера

НЕТЛІННА КОРУПЦІЯ?

Шановні громадяни! Звертайтеся на «телефон довіри» органів Державної фінансової інспекції в Херсонській області
у місті за номером Херсоні 263628
Корупція є однією з актуальніших соціальних проблем сучасності, розв’язання якої є надзвичайно важливою справою влади і громади. Корупція створює перешкоди розвитку всім сферам суспільного життя, у тому числі правовій, економічній, політичній, освітянській тощо.
Факти корупції особливо вражають суспільство і громадськість, Протидія корупції - нагальна проблема сьогодення.
Прес-служба ДФІ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 778
З нами з: 03 січня 2012, 11:32

Заради громади

Повідомлення Прес-служба ДФІ »

Аудитори Херсонщини виявили додаткові резерви для місцевих бюджетів


Триває моніторинг стану впровадження пропозицій, поданих органам влади за результатами державних фінансових аудитів навколо виконання місцевих скарбниць. Мета єдина: разом збільшити бюджетні надходження.

Серед змістовних пропозицій, адресованих минулоріч для Білозерського району - внести зміни до діючих договорів оренди земельних ділянок несільгосппризначення. Зокрема, в частині збільшення орендних ставок. Відтепер внесено зміни до 42 договорів оренди та збільшено розмір орендної плати. Крім того, припинено дію 12 договорів оренди землі, в тому числі по одному договору земельну ділянку передано у власність. До того ж, на підставі прийнятих судових рішень, по 29 договорам переглянуто розмір орендної плати.

Білозерська РДА поновила і збільшила орендну плату по 2 договорам оренди на невитребувані земельні частки (паї) площею понад 116,56 га. У трьох сільрадах переглянуто орендну плату за землю до 3 відсотків.

До речі, торік у Білозерському районі укладено та зареєстровано 45 договорів на оренду земель загальною площею понад 640 га сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, з розміром річної орендної плати на понад 588,82 тис. грн

Також реалізовано конструктивну інших пропозицій фахівців. Зокрема, профільна депутатська комісія зосередила зусилля на збільшення бюджетних надходжень і згодом внесла відповідні зміни до рішення сесії про джерела доходів. Таким чином, у другому півріччі 2015-го, рішенням Голопристанської міської ради було збільшено доходи загального фонду міського бюджету на суму 2,49 млн грн.

Прислухалася місцева влада до аудиторської пропозиції про збільшення рівня охоплення дітей дошкільною освітою. Незабаром у дошкільному навчальному закладі Голої Пристані № 2 «Посмішка» у 2016 році відкриють групу короткотривалого перебування вихованців для їх підготовки до школи.
Держфінінспекція в Херсонській області продовжує проводити фінансові аудити виконання бюджетів, надаючи райдержадміністраціям, самоврядним структурам, розпорядникам і одержувачам коштів, свою оцінку розвитку територіальних громад. Деякі з пропозицій вже враховано, а решта перебуває у стадії впровадження.
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: DataForSEO [SEO бот] і 0 гостей