«Сіамські» закупівлі

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Відповісти
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

«Сіамські» закупівлі

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Тендери на дітях

ЦУКРОВО-ХЛІБНИЙ «НАВАР»

Відповідно до плану роботи контрольно-ревізійної служби в Білозерському районі, ревізори перевірили питання правомірності проведених закупівель продуктів харчування, вугілля та ремонтних робіт місцевим відділом освіти.

Зокрема, за період з червня 2007 по жовтень 2009 років, фахівцями КРУ виявлено порушень фінансово-бюджетної дисципліни та втрат на загальну суму більш ніж 167 тис.грн. (незаконні витрати та неефективні управлінські рішення).

Ще у 2008 році на торги допускалися на розгляд пропозиції двох «сіамських» учасників, адже засновник фірм є одна і та ж сама фізична особа. Втім відділ освіти чомусь не відхилив тендерну пропозицію таких споріднених фірм на суму понад 2 млн.грн. В той же час райвідділ освіти впродовж кількох місяців отримав для дітей 26709 булок хліба за завищеною ціною до 2 грн. 20 коп. замість ціни 1 грн. 31 коп, що нічим офіційно не обумовлено та суперечить змісту укладеного з постачальником договору. Таким чином, «широким жестом» переплачено більш ніж 15 тис.грн. бюджетних коштів, чим порушено вимоги тендерного законодавства. Так само сталося із закупівлею цукру, за який переплачено вкотре бюджетних коштів на 2 грн. 20 коп. Отже, за кожний придбаний кілограм «солодкої крупи» загалом необґрунтовано перевитрачено майже 2 тис.грн. таких вкрай дефіцитних бюджетних коштів. А на деякі інші харчові продукти ціни перевищили середньо ринкові майже вдвічі.

Ревізори КРУ підрахували та переконливо довели: порівняно з ринковими реальні ціни різнилися на суму понад 150 тис.грн. Мабуть чиновники від освіти забули про те, що основним принципом державних закупівель в усі часи залишається максимальна економія бюджетних грошей та ефективність їх витрачання при здійсненні державних закупівель.
Контрольно-ревізійний відділ в Білозерському районі
Відповісти

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей