Як Херсон чинив опір окупації? | Ukraїner

Новини Херсону. Розділ форуму, де можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в місті Херсон. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються у місті
Відповісти
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1583
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Як Херсон чинив опір окупації? | Ukraїner

Повідомлення Волонтери Херсону »

11 листопада Сили оборони звільнили Херсон від р*сійських окупантів. Наша команда однією з перших серед журналістів вирушила в експедицію Таврією, щоб задокументувати історії спротиву херсонців, які мужньо чинили опір загарбникам.

Ми зустрілися з Андрієм Кованим, пресофіцером поліції у Херсонській області, який розповів про те, як із побратимами піднімав український стяг над звільненим містом і як на це реагували херсонці. Познайомилися з місцевими мешканцями, які поділилися спогадами про життя під окупацією, розповіли про акції протесту проти РФ, а також про псевдореферендум і тих, хто насправді брав участь у цьому «волевиявленні». Крім цього, ми побували в приміщенні, де р*сійські загарбники влаштували катівню, і познайомилися з Федором Синяковим — одним із тих, кого тут незаконно утримували.

Під час окупації в Херсоні активно діяв рух спротиву «Жовта стрічка». Нам вдалося поспілкуватися з двома його засновниками. Чоловіки розповіли про організовані ними мітинги та інші акції, які підтримують бойовий дух жителів захоплених територій і лякають загарбників.

Ця серія є дійсно особливою, адже Херсон був одним із тих міст, яким ми присвячували відеоролики і музичні кліпи у межах спецпроєкту «Хоробрі міста». Херсон повернувся додому. Впевнені, що воїни ЗСУ звільнять кожен український тимчасово окупований населений пункт.



Ukraїner
Відповісти
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “м.Херсон”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 12 гостей