Мій саморобний квадроцикл 4х4
Ідея зібрати власний квадроцикл виникла в мене ще кілька років тому. Готові моделі в магазинах коштують чимало, та й хотілося зробити щось своє — адаптоване під мої потреби та умови українських доріг і бездоріжжя. Так з’явився мій саморобний квадроцикл 4х4.
Проєкт я почав з пошуку креслень та технічної інформації. Дуже корисною стала стаття на сайті https://sam-stroitel.com/kvadrocikl-svo ... delki.html, де описані всі етапи побудови квадроцикла — від виготовлення рами до встановлення двигуна та підключення повного приводу.
Основні етапи створення:
Рама — виготовлена з металевого профілю, посилена у ключових точках для витримування навантажень.
Ходова частина — використані компоненти від старого авто та мотоцикла.
Двигун — бензиновий, з мотоцикла, 250 куб.см.
Привід 4х4 — реалізований через диференціали з блокуванням, що дозволяє легко долати бездоріжжя.
Квадроцикл пройшов випробування на лісових та польових дорогах, показав себе з найкращого боку. Максимальна швидкість сягає 60 км/год, а витрати пального цілком прийнятні.
Це не просто техніка — це проєкт, у який вкладено душу. Рекомендую всім, хто любить майструвати власноруч!
Мій саморобний квадроцикл 4х4
-
trasser
- Мовчазний
-
bestmasterpc
- Новачок
Re: Мій саморобний квадроцикл 4х4
Круто! Зібрати квадроцикл своїми руками — це не лише економно, а ще й дуже цікаво. Як він поводиться на бездоріжжі? Є фото?
-
trasser
- Мовчазний
Re: Мій саморобний квадроцикл 4х4

Ідея створити саморобний квадроцикл з’явилась з бажання мати надійну техніку для бездоріжжя без зайвих витрат. За основу я взяв старий мотоцикл Урал, відомий своєю потужністю та витривалістю.
Двигун Урала — це двоциліндровий опозитний мотор об’ємом 745 куб. см, з повітряним охолодженням. Його цілком вистачає для подолання складних маршрутів.
Я встановив задній міст від ВАЗ, що значно підвищило прохідність. Колеса R13 з брудовою гумою Горилла дозволяють легко долати болота, вологі луки та інші складні ділянки.
Мій квадроцикл з мотоцикла Урал — це результат любові до техніки та ручної праці. Він чудово показує себе в умовах українського бездоріжжя та дарує справжнє задоволення від поїздок.
Востаннє редагувалось 14 квітня 2025, 11:36 користувачем trasser, всього редагувалось 3 разів.
-
- Схожі теми
- Відповіді
- Перегляди
- Останнє повідомлення
-
- 0 Відповіді
- 285 Перегляди
-
Останнє повідомлення acontinent
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: ClaudeBot [AI бот] і 0 гостей