Мій саморобний квадроцикл 4х4
Ідея зібрати власний квадроцикл виникла в мене ще кілька років тому. Готові моделі в магазинах коштують чимало, та й хотілося зробити щось своє — адаптоване під мої потреби та умови українських доріг і бездоріжжя. Так з’явився мій саморобний квадроцикл 4х4.
Проєкт я почав з пошуку креслень та технічної інформації. Дуже корисною стала стаття на сайті https://sam-stroitel.com/kvadrocikl-svo ... delki.html, де описані всі етапи побудови квадроцикла — від виготовлення рами до встановлення двигуна та підключення повного приводу.
Основні етапи створення:
Рама — виготовлена з металевого профілю, посилена у ключових точках для витримування навантажень.
Ходова частина — використані компоненти від старого авто та мотоцикла.
Двигун — бензиновий, з мотоцикла, 250 куб.см.
Привід 4х4 — реалізований через диференціали з блокуванням, що дозволяє легко долати бездоріжжя.
Квадроцикл пройшов випробування на лісових та польових дорогах, показав себе з найкращого боку. Максимальна швидкість сягає 60 км/год, а витрати пального цілком прийнятні.
Це не просто техніка — це проєкт, у який вкладено душу. Рекомендую всім, хто любить майструвати власноруч!
Мій саморобний квадроцикл 4х4
Місце, де користувачі можуть обговорювати теми, які не відносяться до основних тематичних напрямків форуму. Тут можна писати про все, що не стосується прямо визначених тем. Розділ дозволяє користувачам спілкуватися між собою на різні теми та відчути себе частинкою активної спільноти
-
- Мовчазний
-
- Новачок
Re: Мій саморобний квадроцикл 4х4
Круто! Зібрати квадроцикл своїми руками — це не лише економно, а ще й дуже цікаво. Як він поводиться на бездоріжжі? Є фото?
-
- Мовчазний
Re: Мій саморобний квадроцикл 4х4

Ідея створити саморобний квадроцикл з’явилась з бажання мати надійну техніку для бездоріжжя без зайвих витрат. За основу я взяв старий мотоцикл Урал, відомий своєю потужністю та витривалістю.
Двигун Урала — це двоциліндровий опозитний мотор об’ємом 745 куб. см, з повітряним охолодженням. Його цілком вистачає для подолання складних маршрутів.
Я встановив задній міст від ВАЗ, що значно підвищило прохідність. Колеса R13 з брудовою гумою Горилла дозволяють легко долати болота, вологі луки та інші складні ділянки.
Мій квадроцикл з мотоцикла Урал — це результат любові до техніки та ручної праці. Він чудово показує себе в умовах українського бездоріжжя та дарує справжнє задоволення від поїздок.
Востаннє редагувалось 14 квітня 2025, 11:36 користувачем trasser, всього редагувалось 3 разів.
-
- Similar Topics
- Відповіді
- Перегляди
- Останнє повідомлення
-
- 0 Відповіді
- 128 Перегляди
-
Останнє повідомлення acontinent
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: ClaudeBot [AI бот], Semrush [SEO бот] і 1 гість