Як приготувати гонконгські вафлі вдома

Кулінарний форум - місце, де ви можете обмінюватися рецептами, порадами та ідеями з іншими. Чи ви професійний шеф-кухар, чи просто любите готувати вдома, ви знайдете тут щось цікаве. Обговорюйте різні кухні світу, діліться своїми улюбленими рецептами та дізнавайтесь про нові кулінарні техніки.
andreytrey8
Мовчазний
Повідомлень: 1
З нами з: Вчора, 17:39

Як приготувати гонконгські вафлі вдома

Повідомлення andreytrey8 »

Як приготувати гонконгські вафлі вдома

Гонконгські вафлі - екзотичний китайський десерт. На перший погляд здається що це щось фантастичне, але його легко можна приготувати вдома. Це вафля з хрумкими краями та мʼякими повітряними кульками всередині. Солодкість помірна, текстура контрастна, саме за це їх так люблять у Гонконзі та подають у модних закладах світу. В Україні цей десерт теж набирає популярність останнім часом. Його готують в кавярнях на кшталт Wafflesland.

Короткий рецепт гонконгських вафель:

- борошно пшеничне 140 г;
- крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.;
- розпушувач 2 ч. л.;
- ванільний цукор;
- дрібка солі;
- яйця 2 шт;
- цукор 100 г;
- молоко 120 мл;
- вода 120 мл;
- рослинна олія 2 ст. л.

Сухі інгредієнти змішати окремо. Яйця збити з цукром, додати молоко, воду й олію. Зʼєднати з сухою сумішшю, тісто має легко розтікатися. Дати постояти у холодильнику близько години. Випікати у добре розігрітій формі кілька хвилин, перевертаючи.
Поки вафля тепла, її зручно згортати й наповнювати. Класична начинка це морозиво та фрукти. Хочеться експериментів? Спробуйте додати лосось, креветки або копчену курку. Ідей для подачі ще більше тут: https://wafflesland.kh.ua/. Подавайте вафлю ще теплою, тоді смак розкривається максимально.

Смачного!

А які рецепти гонконгських вафель ви ще знаєте?
  • Схожі теми
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Кулінарія”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: ClaudeBot [AI бот] і 0 гостей