У Херсонському краєзнавчому музеї відбувся захід до Міжнародного дня музеїв

Новини Херсону. Розділ форуму, де можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в місті Херсон. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються у місті
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1601
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

У Херсонському краєзнавчому музеї відбувся захід до Міжнародного дня музеїв

Повідомлення Волонтери Херсону »

У Херсонському краєзнавчому музеї відбувся захід до Міжнародного дня музеїв. Зараз заклад працює в онлайн форматі, але цього дня відвідувачів запросили аби показати, які артефакти збереглися після того, як музей пограбували російські військові та нові експонати, які поповнили колекцію. Як це відбувалось бачили кореспонденти Суспільного.



Це автомат, з якого стріляли, це зброя вбивства. Але як сьогодні наш привид сказав, що це буде засуджено вже історією. Історія вже все це засудила. Це як свідчення того, що відбувалося і відбувається у нас на Херсонщині. Ми намагаємося в цей складний час зберегти нашу культуру, відновити її та всі види музейної роботи. Це нам вдається, наскільки це можливо.

Наразі відвідувачів у нас немає, тому ми переходимо в режим роботи онлайн і впроваджуємо нові екскурсії в онлайн-режимі. Залишили лише один невеликий макет, а всі експонати забрали. На цьому макеті ви бачите ділянку Херсонської області, дуже давню, можливо, з мезоліту або навіть палеоліту. Тут показаний побут людей, їхні релігійні вірування та тотеми.

Під час екскурсії відвідувачі взяли участь у квесті на знання історії Херсонщини. Після деокупації міста до нас повернувся мій викладач і куратор, який запросив мене до музею. Після окупації я тут як вдома, не як на роботу, а як додому. Це для мене найулюбленіша робота, я знайшов себе у музеї, і це для мене щастя.

Музей зараз поповнюється новими експонатами, їх привозять із зони бойових дій та територій, які перебувають під постійними обстрілами. Про це розповіла виконувачка обов'язків директорки обласного краєзнавчого музею Ольга Гончарова. Вже врятовано більше 8 000 експонатів, які були в неналежному стані: під дощем, холодом, з пліснявою та грибками. Всі вони опрацьовані та чекають на евакуацію для збереження нашої культурної спадщини.

Вражена працівниками, які попри негаразди на Херсонщині працюють творчо та активно. Я вірю, що у нас буде гарні колекції, багато книжок та дітей, і все обов'язково буде відновлено, адже є чим цим займатися.

Суспільне Херсон

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “м.Херсон”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Trendiction [бот] і 1 гість